Hei! Felicitări pentru inițiativă!

Vă încurajăm să explorați și să adoptați practici care să vă îmbunătățească sănătatea și bunăstarea, inclusiv practica Sadhu. Aceasta vă poate ajuta să vă echilibrați corpul, mintea și spiritul, conducându-vă spre o viață mai sănătoasă și mai fericită. Suntem aici pentru a vă sprijini în călătoria dvs. și vă felicităm pentru fiecare pas pe care îl faceți spre împlinirea personală.

  • Sadhu Placă Dinamică

    Acestea sunt modele avansate cu mișcare verticală a unghiilor. Sub greutatea corpului, cuiele se scufundă milimetric în bază și se sprijină pe un tampon elastic special din interiorul plăcii. Acest lucru permite ca sarcina să fie distribuită uniform și o suprafață mai mare a piciorului să fie impactatăRecomandăm să acorde atenție unghiilor mobile sadhu pentru începători și pentru persoanele cu un prag scăzut de durere. Primele minute de stat în picioare pe cuie se simt mai moi și de multe ori este suficient pentru a continua practica și pentru a nu părăsi devreme placa sadhu.

  • Sadhu Placă Statică

    Placa sadhu clasică este cea mai frecventă construcție cu cuie statice. Acestea sunt produse cu cuiele bine fixate în bază, nu se clatină dintr-o parte în alta și nu au mișcare verticală. Astfel de modele sunt clare și familiare. Yoghinii antici stăteau pe plăci cu cuie fixe, dar chiar și acum plăcile sadhu clasice rămân cel mai popular instrument atât pentru începători, cât și pentru practicanții experimentați.

Selectați distanța dintre cuie

Pasul este distanța dintre vârfurile cuielor. Cu cât distanța este mai mare, cu atât este mai dificil pentru sadhu să stea pe placă.


8 mm este pentru începători, o intrare confortabilă în practică
10 mm - universal, pentru practicanți experimentați și începători gata să lucreze pe ei înșiși
12 mm - pentru practicanții experimentați
15 mm și mai mult - pentru experți

  • Cupru

    Cuprul este numit "metalul vieții", deoarece are o mulțime de beneficii: are proprietăți antiseptice, îmbunătățește metabolismul și este cel mai bun conductor de energie și căldură.
    În plus, are un aspect estetic foarte plăcut, o nuanță roșiatică.

  • Aluminiu

    Aluminiul este potrivit pentru călătorii frecvente, deoarece este un metal ușor și, prin urmare, portabil. De asemenea, este rezistent la coroziune, deci nu ruginește, și este un metal moale, deci este practic pentru începători.

  • Zinc

    Zincul este cea mai frecventă alegere. Vârfurile cuielor sunt mai ascuțite, potrivite pentru dezvoltarea voinței și vă dau un impuls de energie pentru întreaga zi.

Instrucțiuni de bază privind modul de a sta pe cuie

1. Încălziți-vă corpul așa cum simțiți.
2. Eliberați-vă mintea cu exerciții de respirație.
3. Masați ușor tălpile picioarelor pentru a simți căldura.
4. Stabiliți-vă un scop, o intenție.
5. Folosiți un punct de sprijin (pervazul ferestrei, scaun etc.)
6. Când expirați, pășiți ușor cu un picior pe centrul scândurii, apoi cu celălalt. Nu stați brusc pe cuie.
7. Timpul de exersare a unghiei este individualizat și depinde direct de intenția dumneavoastră (de la câteva secunde la o oră).

P.S.: Dacă vă este greu și dureros să stați pe cuie, încercați să stați cu degetele de la picioare.

Arată-mi Plăcile

Sadhu Boards bloc de răspunsuri

O placă cu cuie afectează sănătatea fizică a unei persoane. Ce face placa sadhu pentru corp? Prin creșterea fluxului sanguin și limfatic, metabolismul este accelerat, imunitatea este întărită, spasmele musculare sunt ameliorate, iar corpul se relaxează și se tonifică în același timp. Dacă stați pe cuie în mod regulat, puteți avea un efect favorabil asupra evoluției bolilor cronice.

Tratamentul frecvent al plăcii sadhu nu este necesar dacă o folosești doar tu, deoarece cuiele nu străpung pielea. Dacă mai multe persoane stau pe cuie, ar trebui să dezinfectați cuiele după fiecare practică. pentru a face acest lucru, turnați un antiseptic care nu conține alcool (cum ar fi clorhexidina) într-un recipient. Coborâți plăcile cu cuie în ele, astfel încât lichidul să nu atingă suprafața plăcii. După cinci minute, scoateți produsul cu cuie în jos și uscați-l pe un prosop. Alternativ, puteți presăra miramistin pe picioare. Principalul lucru este să așteptați uscarea completă înainte de a sta în picioare pe cuie. în plus față de dezinfecție, placa este încă ștearsă periodic de praf din partea de sus cu o cârpă moale. Curățați murdăria de pe partea cuie cu o perie lungă de pile. Aerisiți periodic și depozitați-o departe de calorifere și de încăperile umede, într-o husă.

Este posibil ca începătorii să stea pe o placă sadhu, fie singuri, fie în cadrul unei practici de grup. Dacă alegeți să stați pe cuiela un studio, vi se va oferi o placă pentru începători. Un instructor experimentat va ajuta la crearea atmosferei și vă va ghida în practică, permițându-vă să aveți propria experiență pe cuie.Este, de asemenea, posibil să vă ridicați singur pe cuie, urmați instrucțiunile pentru a face acest lucru:

1)Cumpărați o placă cu spațiere de 8-10 mm.

2)Găsiți un loc unde nimeni nu vă va deranja.

3)Dați drumul la muzica preferată, aprindeți palo santo și lumânări.

4)Concentrează-te în practică cu ajutorul meditației (stai confortabil,

5)concentrează-te pe respirație și elimină toate gândurile inutile).

6)Întinde-ți picioarele.

7 )Formulați o cerere - ce ați dori să obțineți de la practică.

8)Așezați un picior pe placă, transferați încet greutatea corpului pe el și așezați celălalt picior.

9)Distribuiți greutatea corpului pe ambele picioare.

10)Întoarceți-vă atenția de la durere la respirație și relaxați-vă.

11)Dacă nu puteți renunța la durere, folosiți alte distrageri, cum ar fi plânsul, țipătul, râsul, cântatul. Faceți orice simțiți nevoia să faceți în acel moment.

12)Gândiți-vă la obiectivul dvs. și vizualizați-l în detaliu atunci când durerea a dispărut.

13)Evitați orice mișcare bruscă pe cuie.

14)Desprindeți-vă ușor de cuie, ridicând un picior după celălalt.

u15)Stați jos după practică sau întindeți-vă, dacă este posibil.Puteți încheia practica și cu un masaj al picioarelor.

Să stai în picioare pe cuie în șosete este posibil, mai ales dacă o faci pentru prima dată și îți este frică. Acest truc este folosit și atunci când nu ați ghicit înălțimea cuielor, pentru a simplifica activitatea. Totuși, acest lucru este mai mult psihologic, deoarece ciorapii subțiri nu vor ușura durerea, iar câteva șosete pot anula de tot rostul cuielor. Durerea este un principiu de lucru al practicii și trebuie să înveți să o depășești relaxându-te cât mai mult posibil. De îndată ce ați depășit teama de a bate cuie, ar trebui să scoateți șosetele și să treceți la statul în picioare cu un suport (de exemplu, pe pervazul unei ferestre sau pe un scaun). După aceea, stați pe cuie ca toată lumea. În ceea ce privește pasul cuielor, este mai bine să îl alegeți inițial pe cel care va fi la puterea dumneavoastră.

Deja în primele etape de familiarizare cu baterea cuie, puteți lucra cu intenție. Și nu contează dacă faceți cuiul de unul singur sau în grup. Desigur, este întotdeauna mai ușor să faci totul corect sub îndrumarea unui instructor experimentat. Dar dacă, din anumite motive, aceasta nu este opțiunea dvs., totul poate funcționa acasă. Principalul lucru este dorința, absența factorilor iritanți și un instrument de calitate. deci cum să formezi o cerere pentru a practica cuie? În primul rând, trebuie să înțelegeți pentru dvs. de ce doriți să intrați în unghiere și ce doriți să obțineți în cele din urmă. Vizualizează în detaliu acest obiectiv final și vezi-te într-o nouă realitate, ca și cum intenția s-ar fi concretizat deja. intenția trebuie articulată chiar înainte de a păși pe tabla sadhu. După ce ați făcut un pas pe cuie, trebuie să vă relaxați cât mai mult posibil și să vă concentrați pe respirație și apoi pe cerere. Cu cât îți muți mai repede atenția de la durere la obiectivul tău, cu atât mai bine. Apoi, orice altceva se va retrage în fundal, în starea de "aici și acum" veți înțelege clar căile de realizare a ceea ce v-ați propus. odată ce ați coborât de pe placă, totul în jurul vostru va fi surprinzător de favorabil realizării visului. Și nu este nimic magic în asta, doar că, în fluxul de agitație, prea multe informații ne împiedică să ne realizăm adevăratele obiective. Iar cuiele sunt instrumentul prin care vă puteți permite să le vedeți în sfârșit cât mai clar.

Cuiele Sadhu au un efect tonic. Altfel spus, practica este revigorantă și energizantă. Așadar, este mai bine să stați pe placa sadhu dimineața, atunci când întreaga zi este în față. Dar placa sadhu poate fi folosită și înainte de a merge la culcare, dacă vă întindeți pe ea. Așezarea în cui este maxim de relaxantă și favorizează un somn profund.

Mulți oameni se întreabă cât timp pot sta pe cuieleși dacă ar trebui să urmărească să stea mai mult timp. Recomandăm să stați în picioare între 15 și 25 de minute pe zi. Acest lucru este suficient pentru o stare de bine pe toate planurile (fizic, psihologic și energetic) și pentru a lucra cu intenție. Când practica devine regulată, încercați să stați în picioare timp de aproximativ o oră cel puțin o dată și comparați cum vă simțiți după practică. Frecvența de practică în 1-2 zile este considerată optimă.

Emoțiile de pe unghii sunt un indicator al sincerității, motiv pentru care oamenii plâng atunci când stau pe unghii. De regulă, în viața de zi cu zi, se recomandă să nu te lași ghidat de sentimente, ci să pornești mintea. Încă din copilărie, auzim instrucțiunile: "nu plânge", "nu striga", "nu întrerupe", "nu întrerupe", așa că suntem obișnuiți să ne ascundem adevăratele sentimente.

Sarcina se află pe lista de contraindicații pentru a practica pe unghii. S-ar părea că un flux sanguin crescut în timpul exercițiilor, va ajuta la transferul mai multor substanțe nutritive către făt, iar îmbunătățirea stării psiho-emoționale va atenua toxicoza. De ce atunci femeile însărcinate nu ar trebui să stea pe unghii?În această perioadă specială a vieții unei femei, orice efort ar trebui să fie adecvat. Dacă ați practicat în mod regulat statul în picioare pe unghii și în timpul sarcinii nu doriți să amânați cursurile pentru o perioadă lungă de timp, asigurați-vă că vă consultați cu un medic ginecolog în această privință. Femeile care decid să stea în picioare pe unghii pentru prima dată ar trebui să amâne această experiență pentru un moment mai favorabil. este strict interzis să stați pe unghii în următoarele condiții: placenta previa, procese inflamatorii, gestoză, hipertonus uterin, tendință la tromboză, poliurie, hemoragie uterină, boli renale și hepatice, anemie severă. Dacă astfel de afecțiuni au trecut pe lângă tine, ține cont de faptul că unghia poate provoca unele dintre ele. Viitoarea mamă trebuie să-și asculte corpul și să realizeze toată responsabilitatea care i-a fost încredințată în această perioadă.

Copiii au voie să stea pe cuie numai sub supravegherea părinților, dar este important să înțelegem dacă este necesar? Sadhus se urcă pe scânduri cu un scop specific. Unii pentru vindecarea corpului, alții lucrează cu intenția, alții își depășesc temerile și curăță fluxurile de energie. Un copil rareori se gândește la astfel de lucruri, el poate fi doar interesat să încerce ceea ce fac părinții sau cunoștințele sale. înainte de a pune un copil pe unghii, luați în considerare excitabilitatea crescută a sistemului nervos și prezența unui număr mare de receptori pe piele. Adică, este mai sensibil la unghii decât un adult. Prin urmare, practica copiilor trebuie abordată cu atenție și responsabilitate, pentru a nu provoca traume psihologice organismului neformat. în cazul în care un copil (de vârstă școlară) aflat sub supravegherea dumneavoastră dorește să meargă pe unghii sau să încerce să stea pe ele, oferiți-i o astfel de oportunitate. Înainte de a pune pe cuie, trebuie să-i vorbiți copilului despre siguranță și senzațiile din timpul activității, astfel încât să nu se sperie. Nu vă recomandăm să puneți copiii pe cuie intenționat sau să inițiați această practică.

Diabetul zaharat perturbă funcționarea normală a organismului: metabolismul se deteriorează, capacitatea de regenerare a țesuturilor scade, sistemul cardiovascular și organele interne funcționează defectuos. Prin urmare, practicarea stării în picioare pe placa de sadhu în diabet se poate face numai după aprobarea medicului curant.

Copiii cu vârsta sub 18 ani nu trebuie să stea pe cuie fără supravegherea părinților. Adulții cu afecțiuni medicale cronice trebuie să consulte un medic înainte de a practica. iată cine nu trebuie să stea pe unghii:Dacă ești însărcinată,ai antecedente de epilepsie,ai antecedente de cancer,ai avut recent un atac de cord sau un accident vascular cerebral,ai antecedente de boli psihice,ai diabet.Orice alte boli cronice în fază acută necesită, de asemenea, consultul unui specialist înainte de a practica. Unghiile sunt categoric incompatibile cu intoxicația cu alcool și droguri.

Deși principiul de acțiune al plăcilor sadhu cu unghii și al aplicatorului Kuznetsov sau Lyapko este similar, acestea au o diferență fundamentală. Efectul aplicatorului este mai puțin pronunțat. Aplicatorul stimulează pielea, relaxează mușchii, acționează superficial. Este adesea folosit în centrele de reabilitare și pentru prevenirea diferitelor boli. aplicatorul Kuznetsov nu este potrivit pentru a fi folosit în locul unei plăci de sadhu. Florile de plastic acționează asupra corpului fizic, iar antrenamentul mental (lucrul cu mintea subconștientă, care vă permite să scăpați de povara trecutului, care afectează starea persoanei în prezent) este posibil numai pe placa sadhu. Dar aplicatorul Lyapko, în care se folosesc ace din diferite metale, poate fi considerat foarte bine un analog ușor al plăcilor cu cuie. în picioare pe o placă sadhu este mult mai dificil. Din punct de vedere energetic, materialul unghiilor este important. Atunci când alegeți să stați pe cuiele sadhu sau pe aplicatorul Kuznetsov, procedați pornind de la scopuri și obiective personale. Dacă doriți să vă stimulați sistemul imunitar și să fiți treaz dimineața, folosiți aplicatorul, dacă doriți să practicați o relaxare profundă și să lucrați cu stabilirea de obiective, încercați cuiele. Dacă este posibil, încercați ambele opțiuni, astfel încât să puteți decide exact ce funcționează pentru dumneavoastră.

Principiul de acțiune al plăcii sadhu cu cuie galvanizate sau de cupru este același. Cuiele stimulează punctele de presopunctură situate pe picioare și activează întregul corp. Unele persoane aleg să practice placa sadhu cu cuie de cupru, în timp ce alții preferă să bată cuie pe cuie galvanizate, bazându-se pe diferența dintre un metal și altul. cuprul se află în corpul fiecăruia, iar o deficiență are un impact negativ asupra sănătății. Unghiile de cupru în contact cu pielea, în sine au un efect benefic asupra organismului, sunt un antiseptic natural. Ele au o culoare frumoasă, auriu-roz și sunt mai durabile decât cele galvanizate. unghiile galvanizate sunt mai deschise, au o nuanță gri-albastră. Și, cel mai important, sunt mai prietenoase cu bugetul decât cele din cupru. Prin urmare, dacă te vei apuca pentru prima dată de unghii și nu ești sigură că acestea vor intra în programul tău în mod permanent, poți lua unghii galvanizate. Acestea vă vor permite să vă familiarizați din plin cu această practică. senzația pe diferite cuie este, de asemenea, diferită. Pentru a înțelege despre ce este vorba, merită să încercați ambele opțiuni. În opinia noastră, pe unghiile de cupru senzațiile sunt mai profunde, învăluitoare, înflăcărate. Cuprul este un bun conductor de energie și veți simți senzația unei plăci fierbinți sub picioare în timp ce practicați. Dacă vă plac practicile energetice, acordați atenție unghiilor de cupru.

O placă sadhu cu pas de 8 mm sau 10 mm este bună pentru început. Dacă nu ați stat niciodată pe cuie și simpla vedere a metalului ascuțit și strălucitor vă îngrozește, cumpărați o placă cu un pas de 8 mm. Aproape orice persoană va putea să stea pe un astfel de model. dacă sunteți un începător curajos, gata să lucrați pe cont propriu sau ați încercat deja cel puțin o dată să stați pe cuie, puteți lua o placă sadhu cu un pas de 10 mm. Nu vă fie teamă că veți "depăși" rapid placa pentru începători, încleierea nu trebuie să forțeze evenimentele, este mai corect să măriți timpul și apoi pasul treptat. Chiar și atunci când treceți la o treaptă mai mare, o puteți folosi pentru meditație sau pentru a introduce prietenii și rudele în practică.

Începătorii ar trebui să aleagă în primul rând pasul corect al cuielor, adică distanța dintre ele. Cu cât este mai mare, cu atât este mai dureros să stai în picioare. O placă sadhu cu o distanță de 8-10 mm este potrivită pentru începători. Nu ar trebui să cumpărați o placă cu o distanță mare între cuie dacă nu ați stat niciodată în picioare pe ele, deoarece vă poate descuraja să practicați. Un pas de 8 mm se va potrivi absolut tuturor, 10 mm - pentru cei care sunt gata să lucreze pe ei înșiși. Rețineți că, cu același pas al cuielor, senzația pe plăcile de la diferiți producători poate fi diferită. Pentru că, pe lângă pasul cuielor, contează și diametrul și calibrarea. atunci când problema pasului este rezolvată, trebuie să alegeți materialul cuielor și placa în sine. După aceea, acordați atenție designului acesteia pentru a vă motiva în continuare să practicați.